piątek, 18 kwietnia 2014

Szybki makaron z pesto

Jest to jedno z dań, które smakuje nawet na zimno, choć o wiele lepsze jest na ciepło J Jeśli dysponujecie porządnym kubkiem termicznym, możecie zabrać je ze sobą do pracy, choć wtedy zamiast prawdziwego radzę użyć czosnku granulowanego – nie będziecie straszyć wszystkich naokoło oddechem J Danie jest bardzo proste i bardzo szybkie, w sam raz na obiad w zabiegany dzień J Zapraszam!



Szybki makaron z pesto

Składniki (1 porcja)
40 g pełnoziarnistego makaronu (u mnie muszelki)

Pesto:
15 g świeżej bazylii (1 pudełeczko)
1 łyżka mielonych migdałów
½ ząbka czosnku lub ½ łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżka oliwy
sól, pieprz



Przygotowanie:
Wszystkie składniki na pesto dokładnie zblendować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować wg instrukcji. Odcedzić, wrzucić z powrotem do garnka, dodać sos i podgrzać. Podawać na gorąco, ewentualnie posypany żółtym serem.


Smacznego! 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz