Jest to jedno z
dań, które smakuje nawet na zimno, choć o wiele lepsze jest na ciepło J Jeśli dysponujecie porządnym kubkiem termicznym,
możecie zabrać je ze sobą do pracy, choć wtedy zamiast prawdziwego radzę użyć czosnku
granulowanego – nie będziecie straszyć wszystkich naokoło oddechem J Danie jest bardzo proste i bardzo szybkie, w sam
raz na obiad w zabiegany dzień J Zapraszam!
Szybki makaron z
pesto
Składniki (1
porcja)
40 g
pełnoziarnistego makaronu (u mnie muszelki)
Pesto:
15 g świeżej
bazylii (1 pudełeczko)
1 łyżka mielonych
migdałów
½ ząbka czosnku
lub ½ łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie
składniki na pesto dokładnie zblendować na gładką masę, doprawić solą i
pieprzem. Makaron ugotować wg instrukcji. Odcedzić, wrzucić z powrotem do
garnka, dodać sos i podgrzać. Podawać na gorąco, ewentualnie posypany żółtym serem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz