Czekoladowa owsianka z kaszą jaglaną
Składniki (1 porcja):
40 g płatków owsianych
60 g kaszy ugotowanej bez soli jaglanej (waga PO ugotowaniu!)
1 czubata łyżeczka niesłodzonego kakao
1 łyżka otrębów
1-2 daktyle
1/2 dojrzałego banana
1 czubata łyżka jogurtu (u mnie grecki z owczego mleka)
100 ml mleka (u mnie migdałowe)
1 łyżeczka mielonych migdałów
1/4 łyżeczki przyprawy do piernika
opcjonalnie:
cukier wanilinowy
miód lub syrop z buraków
aromat rumowy lub śmietankowy
nasiona chia
siemię lniane
jagody goji
wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić do miseczki blendera, zmiksować na gładką masę. Jeśli owsianka jest zbyt gęsta, dolać trochę mleka. Podawać posypaną wiórkami kokosowymi lub innymi ulubionymi dodatkami :)
Ten przepis bierze udział w akcji
Super smacznie lubię jaglaną wiec jestem na tak <3
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło ^^
Usuńtakich owsianek nie można nie uwielbiać! są świetne i pełne zdrowia, a do tego smak genialny :)
OdpowiedzUsuńPodpisuję się pod każdym jednym słowem :))
Usuń